A drónok hatékonysága a növényvédelemben

A drónos növényvédelem forradalmian új megközelítést hozott a mezőgazdasági szektorban és a mezőgazdaságot jellemző kihívások kezelésében. A drónos szolgáltatások igénybevétele, és a növényvédelmi drónok felhasználásával a mezőgazdaság és az agrárium szereplői jelentős mértékben növelhetik hatékonyságukat és csökkenthetik a környezeti lábnyomukat, ami napjaink energiaválságában kiemelten fontos.

A drónok hatékonysága a növényvédelemben

A drónok hatékonysága leginkább a növényvédelemben nyilvánul meg. A precíziós mezőgazdasági drónokkal végzett permetezés lehetővé teszi a mezőgazdászok számára, hogy pontosan meghatározzák a vegyszerek mennyiségét, eloszlását és a permetezni kívánt területeket centiméter pontosan, így csak a szükséges mennyiséget használják fel a drónok. Ennek köszönhetően jelentősen csökkenthető a vegyszerek felhasználása, ami nemcsak költséghatékony, de a környezet szempontjából is előnyös.

Az úgynevezett multispektrális szenzorokkal felszerelt drónok lehetővé teszik a kártevők és betegségek korai észlelését. Az ilyen korai felismerés segíthet a mezőgazdászoknak abban, hogy gyorsan és hatékonyan lépjenek fel a kártevők ellen, minimalizálva ezzel a terményveszteséget.

Mezőgazdasági drónok

A drónos növényvédelem a modern mezőgazdaság egyik legfontosabb eszköze. Az F3 DRONE-nál számos olyan termék közül válogathatsz, amelyek a növényvédelmi drónok hatékonyságának és innovatív technológiájának köszönhetően a gazdaságok működésén és eredményességén képesek javítani.

A DJI Agras T30 mezőgazdasági permeteződrón 30 literes permetezőszer tartályával, 9 méteres munkaszélességével és 16 hektár/órás teljesítményével a nagy kiterjedésű gazdaságok számára ideális választás. Az előre elkészített repülési tervek, a 20 perces menetidő és a cserélhető, ultragyorsan töltő akkumulátorok hosszantartó, folyamatos permetező munkát tesznek lehetővé.

A kisebb gazdaságok számára kifejlesztett DJI Agras T10 5,5 méteres munkaszélességével óránként több mint 6,5 hektárt képes lefedni, így kis- és közepes méretű ültetvényeken is hatékonyan alkalmazható.

A DJI Mavic 3 Multispectral drón egy precíziós mezőgazdasági felmérő eszköz, amely egyesíti az RGB-kamera és a multispektrális kamera erejét, így képes felmérni a területet, és analizálni a növényzetet.

A DJI Phantom 4 RTK és a DJI Phantom 4 Multispectral drónok kiváló választások a precíziós mezőgazdasági és ipari felmérésekhez, 3D térképezéshez. A Phantom 4 RTK centiméterpontos adatokat kínál, míg a Phantom 4 Multispectral betekintést nyújt a termés egészségi állapotába és a növényzet kezelésébe.

Az YUNEEC H520E / H520E RTK és YUNEEC H850 RTK mezőgazdasági és ipari felmérést végző drónok multifunkcionális eszközök. A H520E / H520E RTK drónok nemcsak RGB, de multispektrális és hőkamerával is felszerelhetőek, így ipari és mezőgazdasági felmérésekre egyaránt kiválóak. A H850 RTK megnövelt biztonságot, teljesítményt, hatékonyságot és stabilitást kínál a felmérések tökéletesítéséhez.

Dunántúli növényvédelmi drónpilóta képzés, az F3 DRONE-nal

Magyarországon az elsők között szervezünk, a NÉBIH által előírt pilóta nélküli légijárműves (drónos) permetezéshez szükséges növényvédelmi alapképzést! Sőt, a struktúra egy új jogi szabályozás miatt kibővül, mely bemeneti feltételként kötelezően előírja a pilóta nélküli légijármű-irányító igazolvány megszerzését előkészítő tanfolyamon való részvételt. Nálunk most mindkét tanfolyamot elvégezheted!

Részleteket ezen a linken találsz, illetve kérdés esetén keress minket az alábbi elérhetőséget bármelyikén!

 

info@f3drone.hu

+36 30 603 5188

+36 30 010 3716