Drónokat alkalmaz a rendőrség a bűnüldözésben

A drónok segítségével hatékonyabb a közrend fenntartása

A drónok használata az elmúlt években egyre szélesebb körben elterjedt, és már nemcsak az iparban vagy a mezőgazdaságban használnak drónokat. A rendőrség is felfedezte az előnyeit a drónok használatának, és egyre több rendőrségi szervezet alkalmazza a drónokat a bűnüldözésben. A magyar rendőrség is bevezette a drónok használatát, melyek segítségével hatékonyabbá vált a közrend fenntartása és a szabálysértések kiszűrése is.

Drónos felmérés és drónos rögzítés

A drónok ezen területen való felhasználása olyan előnyöket kínál a hagyományos rendőri módszerekhez képest, melyeket még csak most kezd kiaknázni a hazai rendfenntartás. A drónok könnyen és gyorsan képesek áttekinteni és felmérni nagy területeket, és nagy pontossággal képesek rögzíteni az eseményeket. A drónok segítségével a rendőrség hatékonyabban tud fellépni a közrendet sértő cselekményekkel szemben.

A magyar rendőrség is felismerte a drónok előnyeit a bűnüldözésben, és már alkalmazza is a drónokat a rendőri munkában. A drónok használatával a rendőrség képes kiszűrni az olyan szabálysértéseket, mint például az ittas vezetés vagy a stop táblák figyelmen kívül hagyása. A drónok segítségével könnyen rögzíthető az is, hogy például ki nem adta meg az elsőbbséget a gyalogosnak, és hogy az elkövető merre menekült a tett színhelyéről.

A rendőrségi drónok alkalmazása a közrend fenntartása mellett a bűnüldözés más területein is hatalmas hatékonyságot nyújt. A drónok használata lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy nagy távolságokat fedjenek le extra gyorsan és extra hatékonyan. Ez különösen fontos azokban az esetekben, amikor a rendőrségnek nagy területeket kell áttekintenie, például terepszemlén, vagy akár katasztrófa helyzetekben, helyszíneken.

A rendőrségi drónok alkalmazása egyre elterjedtebb az utóbbi években, és azon felül, hogy hatékonyan támogatják a bűnüldözést, számos más területen is hasznosak lehetnek. Például segítséget nyújthatnak a katasztrófavédelemnek, a határőrségnek, az erdészeti és környezetvédelmi szervezeteknek, valamint a közlekedési hatóságoknak is.

Az F3 DRONE, hazánk egyik drón szakértője

A F3 Drone-nál ugyan rendőrségi drón képzés még nem érhető el, de a Hivatalos növényvédelmi drónpilóta képzésre már nálunk is jelentkezhetsz! Magyarországon az elsők között jelentkezhetsz nálunk is a NÉBIH által előírt pilóta nélküli légijárműves (drónos) permetezéshez szükséges növényvédelmi alapképzést! Sőt, a struktúra egy új jogi szabályozás miatt kibővül, mely bemeneti feltételként kötelezően előírja a pilóta nélküli légijármű-irányító igazolvány megszerzését előkészítő tanfolyamon való részvételt. Nálunk most mindkét tanfolyamra jelentkezhetsz!

A növényvédelmi drónpilóta képzés először érhető el a dunántúlon, a MATE és az ABZ Drone jóvoltából immár Keszthelyen! A résztvevők intenzív térinformatikai képzést is kapnak annak érdekében, hogy a monitoring drónokkal kapott adatokat a mezőgazdaságban és egyéb területeken is önállóan fel tudják használni.

 

Az F3 DRONE-nál a keszthelyi képzés mellett lehetőséged van jelentkezni további képzési helyszínekre is: Szentendre, Szarvas, Nyíregyháza. Tedd meg mindezt most, nálunk!

Legyél Te az ország első szakképzett permetező drónpilótáinak egyike! Jelentkezz a hivatalos növényvédelmi drónpilóta képzésre még ma!

(08884005 számú növényvédelmi drónpilóta szakmai képzés, Felnőttképzési szám: E/2022/000062)