Drónos szőlőpermetezés a Villányi Jammertal Látványpincében – Az ipari drónok szerepe a mezőgazdaságban

A drónok iparban és mezőgazdaságban való alkalmazása egyre szélesebb körben terjed el, és igaz ez a szőlőültetvények permetezésére is. A Villányi Jammertal Látványpince és Bortrezorban drónos permetezés bemutatót tartottunk, melyen Villány neves pincészetei is részt vettek. A látogatók betekintést nyerhettek a drónok típusaiba, a jogi szabályozásokba és a drónos permetezés előnyeibe és kihívásaiba is.

mezőgazdasági drón permetezés
A bemutatón az oporto szőlőfajta teszt permetezését végeztük el drónnal a Diósviszló, Jammertal parcelláján (mindezt természetesen vízzel). Az esemény során a résztvevők tesztelhették a drón által biztosított permetezési képet, és növényorvosok előadásában az eddigi permetezési tapasztalataikat is kibeszélhették, melyeket a drónos permetezés során majd nekünk is érdemes figyelembe venni. A Villányi Jammertal Látványpince és Bortrezorban Villány olyan neves pincészetei is részt vettek az eseményen, mint például a Vylyan, Sauska, Bock, Gere és Günzer. A drónos permetezés iránti érdeklődés óriási volt, de a munkaerőhiány és a jogi szabályozások miatt még sok gazda váratja, hogy bevezesse a drónos permetezést a szőlőültetvényeiben.

Mezőgazdasági drón permetezés

Összességében, a Villányi Jammertal Látványpince és Bortrezorban rendezett bemutató lehetőséget adott a résztvevőknek, hogy első kézből tapasztalhassák meg a drónos permetezés előnyeit és kihívásait. A Jammertal Látványpince és Bortrezor és a Villány neves pincészeteinek együttműködése lehetőséget ad a drónos permetezés további elterjedésére a magyar szőlőtermesztésben.

Ha a mezőgazdasági drónok iránt érdeklődsz, és hasonló szolgáltatásokra, például a permetezésre lenne szükséged, keress bennünket!