Magyar-Afrika Hét – Afrikai látogatók Iregszemcsén

Az Afrikáért Alapítvány és partnerei szervezésében 2022 szeptemberében került megrendezésre a Magyar-Afrika Hét, amely egy multi-szektorális rendezvénysorozat volt. Az eseménynek kiemelt eleme volt a budapesti Gazdasági Napok, amelynek célja a magyar és az afrikai gazdasági szereplők találkozása és a hatékony partnerkapcsolatok kialakítása volt. A Magyar-Afrika Hét során a résztvevők átfogó képet kaptak az afrikai gazdaságról, valamint a hozzá kapcsolódó szektorokról, beleértve a diplomáciai, nemzetközi fejlesztési, humanitárius és kulturális szinergiákat. Ennek a rendezvénysorozatnak a keretében ellátogattak Iregszemcsére az érdeklődő afrikai látogatók, akiknek szakmai előadást és bemutatót tartottunk a drónokról. Olvasd el blogbejegyzésünket az eseményről!

Az Afrikáért Alapítvány és partnerei által szervezett Magyar-Afrika Hét számos eseményt tartalmazott, amelyek célja a magyar és az afrikai gazdasági szereplők kapcsolatteremtésének elősegítése volt. Az eseményen résztvevők átfogó képet kaphattak az afrikai gazdaságról és a hozzá kapcsolódó szektorokról, amelyek közé tartozott a diplomáciai, nemzetközi fejlesztési, humanitárius és kulturális területek is. Ennek a rendezvénysorozatnak a keretében ellátogattak Iregszemcsére az érdeklődő afrikai látogatók, akiknek szakmai előadást és bemutatót tartottunk. Az Iregszemcsében tartott bemutató során az érdeklődők betekintést kaptak a helyi gazdasági tevékenységekbe és a szakmai tapasztalatokba. Az esemény remek lehetőséget biztosított a kapcsolatteremtésre és az információcserére az afrikai és magyar gazdasági szereplők között.

mezőgazdasági drónok afrika
Meséltünk a vendégeinknek a mezőgazdasági és ipari drónokról, és, hogy egyre inkább elterjedtek az elmúlt években, és egyre több vállalkozás ismeri fel azok előnyeit. Megmutattuk, hogy az ipari és mezőgazdasági drón szolgáltatások széles körben alkalmazhatóak, többek között a mezőgazdaságban, az építőiparban, az energiaszektorban és az infrastruktúra felügyeletében. A drónok lehetővé teszik a gazdálkodóknak, hogy a növények állapotát és terméshozamát rendszeresen figyeljék és ellenőrizzék, valamint a drónos felmérés segítségével a gazdálkodók könnyedén felderíthetik a növények vízhiányát, az esetleges kártevők jelenlétét, valamint a tápanyaghiányt. Ez nyilvánvalóan nagyon kiemelten fontos Afrikában.

Az ipari drónok széles körben alkalmazhatók az építőiparban és az energiaszektorban is. Az ipari drónok segítségével a felhasználók könnyedén végezhetnek légi felméréseket és adatgyűjtést, amelyek kulcsfontosságúak a projekt előkészítése és tervezése során. Az ipari drónokat az energiaszektorban is gyakran alkalmazzák a napelemek karbantartásában és a létesítmények felügyeletében. A mezőgazdasági drónok hatékonyan segítenek a növényvédelemben is, különösen a drónos permetezés révén. A drónokkal történő permetezés hatékonyabb, mint a hagyományos módszerekkel történő permetezés, mivel pontosabban lehet irányítani a permetező anyagot, így kevesebb vegyszert kell használni, és kisebb a környezeti hatás. A drónok használatával a permetezés hatékonysága és pontossága is javul, így az afrikai gazdák a növényvédelemben még hatékonyabbak lehetnek.

Összességében a Magyar-Afrika Hét egy kiváló lehetőség volt a gazdasági, diplomáciai, oktatási és tudományos, nemzetközi fejlesztési, humanitárius és kulturális szinergiák megteremtésére, valamint a magyar és afrikai gazdasági szereplők kapcsolatteremtés